Over GPR Onderhoud

GPR Gebouw meet duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw. Het is webbased software voor iedere bouwfase: beleid, ontwerp, realisatie en renovatie.

Hoe werkt GPR Onderhoud?

GPR Onderhoud werkt met onderhoudscenario’s. Net als bij een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB). Per onderhoudsactiviteit geeft u aan hoeveel materiaal gebruikt wordt. Wat de duur van de onderhoudscyclus is. En wat de kosten zijn. Bijvoorbeeld bij het vervangen van kozijnen. De milieuprestaties worden weergegeven met een schaduwprijs. Deze wordt samengesteld uit tien milieueffecten, zoals het broeikaseffect. Elke activiteit in GPR Onderhoud is gekoppeld aan de Nationale Milieudatabase, in beheer bij de Stichting Nationale Milieudatabase (NMD).

Stichting GPR Onderhoud

GPR Onderhoud is ontstaan uit een samenwerking tussen marktpartijen, opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het instrument is ontwikkeld door TU Delft/OTB en W/E adviseurs. De initiatiefnemers hebben zich verenigd in een stichting. Inkomsten worden gebruikt voor beheer, kwaliteit en doorontwikkeling. Milieuaspecten een zwaardere rol geven in gebouwonderhoud is het doel. Het bestuur van de stichting bestaat uit partners in het ontwikkeltraject en de ondersteunde partijen.

Licentie

GPR Onderhoud is online software, waartoe u onafhankelijk van werkplek of locatie toegang hebt via een eigen inlog. Binnen uw licentie kunt u onbeperkt scenario’s of onderhoudsingrepen doorrekenen.

GPR Strippenkaart

Heeft u advies nodig bij vragen omtrent duurzaam onderhoud? De ervaren duurzaamheidsadviseurs van W/E helpen u graag. Met de GPR Strippenkaart schakelt u onze deskundigheid snel en flexibel in. Makkelijk en met vaste contactpersoon.

GPR Strippenkaart
Tarief
10 uur projectadvies op maat € 1000,- *
 

Demo bekijken »