GPR Gebouw Certificaat aanvragen

Wilt u de duurzaamheid van uw gebouw of ontwerp officieel aantonen? Met een GPR Gebouw Certificaat laat u zien dat uw gebouw of ontwerp getoetst is op kwaliteit door een GPR Gebouw Expert of GPR Gebouw Assessor.

Wereldwijde duurzaamheidsstandaard GRESB erkent GPR Certificaten volwaardig

Vastgoedorganisaties met GPR Gebouw Certificaten van hun gebouwen krijgen de volledige punten in GRESB: de internationale benchmark die vastgoedfondsen beoordeelt op hun duurzaamheid. De wereldwijde duurzaamheidsstandaard GRESB erkent het GPR Gebouw Certificaat nu volwaardig, met full points.

Voordelen GPR Gebouw Certificaat

 • Keurmerk van Nederlandse afkomst, sluit dus goed aan op Nederlandse bouwpraktijk
 • GPR Gebouw Certificaat opgenomen in GRESB
 • Rentekorting op zakelijke leningen bij Rabobank
 • Vereiste onderbouwing voor DUMAVA subsidie
 • De kosten van een GPR Gebouw Certificaat zijn laag
 • Het GPR Gebouw Certificaat geeft informatie over alle 5 thema’s
 • Publicatie op www.gprprojecten.nl

Certificaat aanvragen >

Verantwoording afleggen

Certificeren met GPR Gebouw is dé manier om officieel aan te tonen hoe duurzaam uw gebouw of ontwerp is. U legt verantwoording af over de behaalde GPR Gebouw resultaten. Met GPR Gebouw wordt de duurzaamheid breed getoetst aan de hand van de 5 thema’s

 • Energie
 • Milieu
 • Gezondheid
 • Gebruikskwaliteit
 • Toekomstwaarde

U laat dus zien dat duurzaamheid meer is dan energiebesparing. Een duurzaam gebouw is gezonder en comfortabeler voor gebruikers en is aanpasbaar aan veranderende wensen. En daarmee ook financieel voordeliger.

Certificering in elke gebruiksfase mogelijk

U kunt een gebouw laten certificeren bij oplevering van nieuwbouw, na een renovatie ingreep of tijdens de exploitatiefase. Ook een gebouwontwerp kunt u certificeren met GPR Gebouw. Voor het behalen van het GPR Gebouw Certificaat maakt een GPR Gebouw Expert een momentopname van het gebouw of ontwerp. Vervolgens accordeert de Expert of een Assessor de berekening.

Erkenning en herkenning

GPR Gebouw is een breed gedragen duurzaamheidsmethode die algemeen erkend en gewaardeerd is. De met een GPR Gebouw Certificaat aangetoonde prestaties worden uitgedrukt in rapportcijfers en zijn ook begrijpelijk voor mensen die niet of minder bekend zijn met GPR Gebouw. Het gecertificeerde gebouw wordt zichtbaar op de projectenwebsite, en biedt u dus extra bekendheid voor uw project.

Om een GPR Gebouw Certificaat te ontvangen, dient de GPR Gebouw-berekening van het betreffende project gecontroleerd en/of gevalideerd te zijn. De controle kan gedaan worden door een GPR Gebouw Expert of een GPR Gebouw Assessor, die vervolgens het certificaat aanvraagt en na ontvangst uitgeeft aan de opdrachtgever. Lees meer in de Procedure GPR Gebouw Certificering.

Publiciteit via GPR Projecten-website

Het realiseren van duurzame gebouwen is een doel van vele organisaties in de vastgoedbranche in Nederland. De website gprprojecten.nl faciliteert deze organisaties om hun resultaten te tonen en geeft een goed beeld van de kwaliteit van duurzame (ver)bouwprojecten in Nederland. Alle gecertificeerde GPR Gebouw-berekeningen worden gepubliceerd op deze website. Naam en nummer van de GPR Gebouw Expert en/of Assessor staan bij het project vermeld.

Certificaat aanvragen >