MPG Basiscursus

Wil je weten hoe je een MPG-berekening maakt of wil je meer leren over de MPG-methodiek? Volg dan de MPG Basiscursus.  

Wat ga je leren?

Tijdens de MPG Basiscursus leer je over de MPG-methodiek en je past deze kennis toe om een MPG-berekening te maken met behulp van GPR Materiaal. Aan het einde van de cursus weet je meer over de Nationale Milieudatabase (NMD) en kan je beginnen met het maken van MPG-berekeningen.   

Cursusinhoud

Het eerste gedeelte van de cursus bestaat uit het informeren over de theorie van de milieuprestatie van een gebouw en een demonstratie van de software. Tijdens het tweede gedeelte gaan we aan slag met het toepassen van de theorie door middel van oefenopgaves. In het derde gedeelte bespreken we diverse praktijkvoorbeelden en hebben we het over de ontwikkelingen rondom de regelgeving, de NMD en de software.  

Voorkennis

Voor deze cursus heb je geen specifieke voorkennis over MPG nodig.  

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven op loopafstand van het station van de betreffende plaats. Voor de aanvang van de cursus ontvang je bericht over de exacte locatie van de cursus. Als cursist neem je een eigen laptop mee en het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Voor optimale uitwisseling nemen er over het algemeen minimaal 4 en maximaal 12 cursisten deel aan deze cursus.  

Inschrijven?

Inschrijven voor deze cursus gaat via het cursusportaal. Daar vind je ook de data, beschikbaarheid en kosten van deze cursus. Heb je een vraag over de cursus? Neem dan contact op de cursuscoördinator Maertijne Verweij.