Voorwaarden GPR Gebouw Certificaat

Voorwaarden voor het aanvragen van een GPR Gebouw Certificaat zijn:

 • Is de GPR Gebouw-berekening door een Expert geaccordeerd of door een Assessor gevalideerd? Zie Procedure
 • Is de GPR Gebouw-berekening gepubliceerd op projectenwebsite? Zie Handleiding

Een GPR Gebouw Certificaat kost bij een bruto vloeroppervlakte gebouw van:

 • 0 tot 1000 m2: € 250,-
 • 1000 tot 5000 m2: € 500,-
 • meer dan 5000 m2: € 1.000,-

Alle tarieven zijn exclusief BTW en geldig per 1 oktober 2018, prijswijzigingen voorbehouden. Certificaten worden verstrekt na betaling van de factuur. Naast de kosten voor het certificaat, zijn er kosten voor het inhuren van de GPR Gebouw Expert en/of Assessor.

Aanvraagformulier

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Verantwoording afleggen

Wilt u de duurzaamheid van uw gebouw of ontwerp officieel aantonen? Met een GPR Gebouw Certificaat laat u zien dat uw gebouw of ontwerp getoetst is op kwaliteit door een GPR Gebouw Expert of Assessor.

Certificeren met GPR Gebouw is dé manier om officieel aan te tonen hoe duurzaam uw gebouw of ontwerp is. U legt verantwoording af over de behaalde GPR Gebouw resultaten. Met GPR Gebouw wordt de duurzaamheid breed getoetst aan de hand van de 5 thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. U laat dus zien dat duurzaamheid meer is dan energiebesparing. Een duurzaam gebouw is gezonder en comfortabeler voor gebruikers en is aanpasbaar aan veranderende wensen. En daarmee ook financieel voordeliger.

Certificering in elke gebruiksfase mogelijk

U kunt een gebouw laten certificeren bij oplevering van nieuwbouw, na een renovatie ingreep of tijdens de exploitatiefase. Ook een gebouwontwerp kunt u certificeren met GPR Gebouw. Voor het behalen van het GPR Gebouw Certificaat maakt een GPR Gebouw Expert een momentopname van het gebouw of ontwerp. Vervolgens accordeert de Expert of een Assessor de berekening.

Erkenning en herkenning

GPR Gebouw is een breed gedragen duurzaamheidsmethode die algemeen erkend en gewaardeerd is. De met een GPR Gebouw Certificaat aangetoonde prestaties worden uitgedrukt in rapportcijfers en zijn ook begrijpelijk voor mensen die niet of minder bekend zijn met GPR Gebouw. Het gecertificeerde gebouw wordt zichtbaar op de projectenwebsite, en biedt u dus extra bekendheid voor uw project.

Stappen naar een GPR Gebouw Certificaat

Om een GPR Gebouw Certificaat te ontvangen, dient de GPR Gebouw-berekening van het betreffende project gecontroleerd en/of gevalideerd te zijn. De controle kan gedaan worden door een GPR Gebouw Expert of een GPR Gebouw Assessor, die vervolgens het certificaat aanvraagt en na ontvangst uitgeeft aan de opdrachtgever. Lees meer in de Procedure GPR Gebouw Certificering.

Publiciteit via GPR Projecten-website

Het realiseren van duurzame gebouwen is een doel van vele organisaties in de vastgoedbranche in Nederland. De website gprprojecten.nl faciliteert deze organisaties om hun resultaten te tonen en geeft een goed beeld van de kwaliteit van duurzame (ver)bouwprojecten in Nederland. Alle gecertificeerde GPR Gebouw-berekeningen worden gepubliceerd op deze website. Naam en nummer van de GPR Gebouw Expert en/of Assessor staan bij het project vermeld.

Voordelen GPR Gebouw Certificaat

 • Keurmerk van Nederlands afkomst, sluit dus goed aan op Nederlandse bouwpraktijk
 • De kosten van een GPR Gebouw Certificaat zijn laag
 • Het GPR Gebouw Certificaat geeft informatie over alle 5 thema’s
 • Publicatie op www.gprprojecten.nl
 • GPR Gebouw Certificaat opgenomen in GRESB